TSO

Binnen De Burght wordt de TSO (tussenschoolseopvang)geregeld.

Meer informatie over o.a. het aanmelden, de TSO-commissie-leden, kosten en betaling: klik hier.

 

Beleidsplan TSO Openbaar onderwijs aan de Amstel

Beleidsplan TSO De Burght

 

Medewerkers TSO

Klik hier voor een overzicht van alle medewerkers per groep.

Uw contactpersoon voor vragen en/of opmerkingen: Ekram Louaazizi: e.louaazizi@obsburght.nl

 

NSA/BSO/NSO

Er zijn verschillende mogelijkheden op de Burghtschool en in de buurt voor naschoolse activiteiten (NSA) of voor- en naschoolse opvang (NSO, oftewel buitenschoolse opvang (BSO)) waar kinderen aan kunnen deelnemen. 

 

De samenwerking met diverse aanbieders van naschoolse activiteiten is een extra service voor ouders en kinderen van onze school. Wij overleggen met de aanbieders over de inhoud van de activiteiten, waardoor zo veel mogelijk wordt geprobeerd aan te sluiten bij het cultuur-, techniek en wetenschapsonderwijs en sportbeleid van de school. De Burght faciliteert verder de ruimte voor een aantal activiteiten met als voordeel dat deze plaatsvinden binnen de school. U hoeft dus geen eind te fietsen om uw kind naar een leuke activiteit of cursus te brengen na school. 

 

Voor meer informatie met betrekking tot de inhoud, tijden en kosten per activiteit, kunt u contact opnemen met de desbetreffende aanbieder.

 

 

Moments4kids
De Burght heeft ieder schooljaar een aantal studie- en les vrije dagen voor het team. Tijdens deze dagen verzorgt Momenst4kids leuke en leerzame evenementdagen in het schoolgebouw van de Burght. 
Waar de kinderen normaal gesproken vrij waren tijdens de studie- en les vrije dagen, is er vanaf nu een alternatief!
U kunt uw kind(eren) opgeven voor deze dagen en heeft zo twee vliegen in één klap: u brengt uw kind(eren) tijdens deze dagen gewoon naar school én de kinderen hebben een te gekke dag!

Meer informatie over Moments4kids? Neem eem kijkje op de website.
Inschrijfpagina van de Burght: Burght – Moments4kids
 

De voorschool is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De voorschool van Dynamo is een peuteropvang met een programma dat de ontwikkeling van elk kind extra stimuleert. Een mooie en veilige plek waar uw kind samen met andere kinderen kan spelen, leren en ontdekken. Heerlijk in de eigen buurt.
Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen, fantaseren en gezond eten. Dat vergroot hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor nu en later. Een vertrouwde omgeving met gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers. En het belangrijkste is het plezier van de kinderen, elke dag weer.

 

Peuters gaan beter voorbereid naar de basisschool.

Dynamo heeft voorscholen in Amsterdam en werkt nauw samen met de bijgelegen basisscholen. Kinderen hebben een fijne tijd op de voorschool en gaan beter voorbereid naar de basisschool. De voorschool en basisschool werken hierin nauw samen. Zodat uw kind een goede start te maakt op de basisschool.

 

Kom eens kijken op een voorschool bij u in de buurt. 

De pedagogisch medewerkers vertellen en tonen graag wat uw kind op de voorschool krijgt aangeboden.
Onze medewerkers op de afdeling planning en plaatsing  kunnen u helpen met de inschrijving op de voorschool en de berekening of aanvraag van de kinderopvangtoeslag of gemeentevergoeding. 

www.dynamopeuters.nl
020 46 20 33
peuters@dynamo-amsterdam.nl
Facebook Dynamopeuter

 

SPELINLOOP VOOR OUDERS MET KINDEREN 0-2½ JAAR

De gratis spelinloop van Dynamo is dé plek om andere kinderen en ouders bij u in de buurt te ontmoeten!
De spelinloop is er voor ieder kind van 0 tot 2½ jaar. De kinderen kunnen lekker spelen en voor de ouders staat de koffie en thee klaar. Er is een medewerker spelinloop van Dynamo aanwezig die u wegwijs maakt binnen de spelinloop. Kom samen met uw kind een keer langs. Aanmelden is niet nodig. www.dynamo-amsterdam.nl/spelinloop

 

Ouder-kindteam West (OKC)

Contactpersoon van onze school is: i.welmers@oktamsterdam.nl

 

Naschoolse Activiteiten (NSA): Wat wordt door wie aangeboden?

 

Spaanse lessen op de Burght:Spaans voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. De cursus wordt het gehele schooljaar gegeven in blokken van 12 lessen. Kleine groepen (4 t/m 8 leerlingen). Het doel van deze cursussen is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de Spaanse taal en cultuur. Door kinderen activiteiten te laten doen zoals: spelletjes, zingen, rollenspellen, dansen en knutselen, leren ze de Spaanse taal te begrijpen maar ook zich te kunnen uitdrukken in alledaagse situaties.
De cursussen starten na de zomervakantie. Let op: Er moeten wel voldoende aanmeldingen zijn.

Informatie/aanmelding bij Kathleen Pastrán tel: 06-44203173 of email: sehablaespanol123@gmail.com

 

Nieuw aanbod van naschoolse activiteiten (Dock). Start vanaf maart 2023. Klik hier voor meer informatie. 

  

 

GITAAR- en PIANOLES
wordt gegeven bij de leerlingen thuis.

Zie www.movendi.nl voor het up to date rooster.
U kunt een kind opgeven of uw interesse doorgeven via info@movendi.nlVermeld de voor- en achternaam van het kind, geboortedatum, groep op school, de naam van de leerkracht en uw 06. Nadere informatie wordt u dan toegezonden. Bij een laag gezinsinkomen zijn er fondsen die deze lessen betalen.

 

 

Jing Wu Kids organiseert Kung Fu in de gymzaal van de Burght.
Contactpersoon is Ryan, kidskungfuamsterdam@gmail.com, telefoon 06-44487270

 

Shokotan Club organiseert lessen in de gymzaal op school vroeg in de avond. Op woensdagavond is er ook een ouder-kind training. Meer informatie vindt u hier.

 

Justmove-dance organiseert danslessen op donderdag.
Contactpersoon is Sanna Lotze, info@justmove-dance.nl, telefoon 06-16332781.

 

Stip & Tijger (Cyntha Ormskerk) organiseert kooklessen (op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.30-17.30)
Contactpersoon is Cynthia Ormskerk, stipentijger@live.nl, telefoon 06-81857376.

 

 

Diverse sporten door Club Sciandri voor kinderen uit de buurt. Zij kunnen hier kennis maken met verschillende soorten sport. Ook is er de sportinstuif. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de beleving van sport- en spel. Spelenderwijs leren  kinderen verschillende motorische vaardigheden zoals klimmen, klauteren, rollen en springen. De lessen worden in de gymzaal op de Westerstraat gegeven. Aanmelden kan via het formulier op de website van Sciandri of door het sturen van een e-mail met alle gegevens naar: centrum@sciandri.com.

 

Naschoolse opvang (NSO) of Buitenschoolse opvang (BSO): Na school met leeftijdgenoten spelen of knutselen?

Prokino Kinderopvang - BSO De Zuyder en BSO De Wester
Op de site kun je al een eerste indruk krijgen van de organisatie. 

 

Natuurfontein, Dé natuur BSO van Amsterdam!
Vind jij buiten spelen en natuur ook belangrijk voor je kind? Dan is Natuurfontein iets voor jou en je kind! Meer informatie vindt u op www.natuurfontein.nl